Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 799 Megjelenítve: 621 - 630
Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring  I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup

Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup

2013. június 18.
A Lotus Ladies Cup első futamán 30 perc + 1 kört kellett teljesíteniük a versenyzőknek.
Részletek
Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring  I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup Az élről induló Verschuur Sheila megtartotta vezető helyét és tempósan szakadt el a mögötte második helyen haladó Bende Adrienntől. Sas Szilvi nem tudott javítani rajtpozícióján és a harmadik helyen haladt György Anett előtt.

Igazi párharcok inkább a mezőny második felében alakultak ki. György Anett Bujdosó Szilvivel, Brams Van Den Berg Liesette Kapitány Dórival, Maranec Fruzsina pedig Vanyova Veronikával futott be a célba 1 mp alatti különbséggel.

Az összesített futamot Sheila nyerte meg Bende Adrienn és Sas Szilvi előtt, a magyar bajnokság tekintetében Bende végzett az élen, Sas lett a második és a dobogó alsó fokára György Anett állhatott fel.

A Lotus Ladies Cup hazai pontversenyében Sas Szilvi áll az élen 55 ponttal, a második helyre Bende Adrienn jött fel és győzelmével 2 egységre csökkentette hátrányát az éllovassal szemben. A harmadik helyen Kapitány Dóri következik 43 ponttal.   

Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring  I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup
Kulcsszavak: autósport, bajnokság, gyorsasági, Lotus Ladies Cup, Pannónia Ring
 
Magyar siker a GT4 Európa Bajnoki sorozatban Magyar siker a GT4 Európa Bajnoki sorozatban Elrajtolt a Type R Challenge - 2018 Elrajtolt a Type R Challenge - 2018 Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring  I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup A Citroen Racing Salzburgban Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring  I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup Egyesült Államok Nagydíja - Vettel sikere és rekordja Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat
 
Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló - Bárkovics a pole után a futamgyőzelmet is megszerezte

Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló - Bárkovics a pole után a futamgyőzelmet is megszerezte

2013. június 17.
Az RRC Suzuki Swift Kupa résztvevői a délelőtti időmérő edzés után délután letudták az első versenyüket is. Ahogy azt várni lehetett ez a kategória hozta eddig a legtöbb előzést és a legizgalmasabb versenyt is.
Részletek
Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló - Bárkovics a pole után a futamgyőzelmet is megszerezteA rajtrácsra 13 induló állt fel köztük a 2011-es bajnok, Tim Gábor és a 2012-es győztes, Bárkovics Zoltán, de Takáts ákos és Nagy Dani is a futamgyőzelemre esélyesek közé tartozott a rajt előtt.

A start után Bárkovics megtartotta vezető helyét Takáts előtt, de az ötödik helyről induló Tim Gábor bejött a harmadik helyre Nagy Dani elé. A verseny végig kiszámíthatatlan volt, hiszen az élen álló négyes végig egymás szélárnyékában autózott és folyamatosan előzési pozícióban voltak. A hétvégére beugró Tim Gábor szépen lopta a távolságot Takáts ákossal szemben és végül meg is előzte a második helyről induló versenyzőt. Ezt a pozíciót azonban nem sikerült megtartania a 2011-es bajnoknak és néhány körrel a vége előtt Takáts visszaszerezte pozícióját.

A végig a negyedik helyen autózó Nagy Dani az utolsó három kört nagyon megnyomta, megfutotta a verseny leggyorsabb körét és először elment Tim Gábor mellett, majd az utolsó métereken a leintés előtt megelőzte Takátsot is a második helyért.

A futamot Bárkovics nyerte meg, a nagy hajrát mutató Nagy Dani előtt, a harmadik helyre Takáts ákos jött be. A végig az elejében autózó Tim Gábor a negyedik, a mezőny legfiatalabb versenyzője Tassi Attila pedig az ötödik helyen végzett.

A bajnoki pontversenyben Nagy Dani második helyével és a versenyben futott leggyorsabb körrel újabb 18 pontot szerzett és tovább növelte előnyét  az összetettben a második helyezettel szemben. Az RCM Motorsport tehetsége 100 pontot gyűjtött eddig, a második helyen Csuti László áll, aki a mai napon 6 pontot gyűjtött, így 30 egység hátránnyal követi az éllovast. A táblázat harmadik helyén Tassi Attila áll 60 ponttal, míg a futamgyőztes Bárkovics a 4., 55 megszerzett egységgel.

Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló - Bárkovics a pole után a futamgyőzelmet is megszerezteBárkovics Zoltán: Nagyon nehéz verseny volt, figyelnem kellett ákosra az elején. Nagyon meleg volt. Tartottam Tim Gabitól is mert tudtam, hogy Gabi nagyon jó a test-test elleni küzdelemben, de sikerült megtartani a vezető helyemet. Szerencsére a kanyargós részeken annyi előnyt tudtam kiautózni, hogy az egyenesekben ne tudjon hozzám túl közel kerülni.

Nagy Dani: Kemény verseny volt, nehéz volt az ellenfelek ellen. Az elején a start után becsúsztam a kavicságyba és Tim Gabi is megelőzött. Visszaestem a 6. helyre és a koccanások miatt kicsit instabil lett az autóm, de ez pár kör után megjavult. Az utolsó körben megérkeztem Zoli és ákos mögé sikerült rendbe raknom magam és az utolsó kanyar után egy nagyon jó kigyorsítással sikerült megelőznöm ákost és meglett a második hely.

Takáts ákos: Szándékosan nem támadtam senkit az elején, meg akartam tartani a pozíciómat és el akartam lógni a mögöttem indulóktól. Tim Gabi kihasználta egy apró hibámat, de ugyanebben a kanyarban egy pár kör múlva vissza is szereztem tőle a pozíciómat. Szomorú vagyok amiatt, hogy az utolsó körben elveszítettem a második helyet Danival szemben.
Kulcsszavak: autósport, Pannónia Ring, RRC Suzuki Swift Kupa, suzuki
 
ifjabb Tóth János: A második napon dől majd el a verseny, de az elsőn is nagyon észnél kell lenni ifjabb Tóth János: A második napon dől majd el a verseny, de az elsőn is nagyon észnél kell lenni Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló - Bárkovics a pole után a futamgyőzelmet is megszerezte Móczár Péter az MNASZ általános alelnöke Új fejezetet nyit a MINI a Dakar Rali negyvenéves jubileumán Új fejezetet nyit a MINI a Dakar Rali negyvenéves jubileumán Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló - Bárkovics a pole után a futamgyőzelmet is megszerezte Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen a célban, Despres élre állt a motorosoknál Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló - Bárkovics a pole után a futamgyőzelmet is megszerezte Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup
 
A hétvégén rendezték meg az I. Sárvár Kupát a Pannónia Ringen

A hétvégén rendezték meg az I. Sárvár Kupát a Pannónia Ringen

2013. június 17.
A vasárnapi versenynap reggel 8:00-kor a nagy túraautós mezőny második időmérő edzésével vette kezdetét. 
Részletek
A hétvégén rendezték meg az I. Sárvár Kupát a Pannónia RingenA félórás kvalifikáció során 8 versenyző körözött a pályán az F-3500, az F+3500 és a D5-1600-as géposztályokból a Közép-Európai Zóna Bajnokságban.

Az összetett sorrendben a Mercedes SLS-t kormányzó Piotr Krawczyk végzett elsőként a kvalifikáció során, megelőzve a szintén lengyel Andrzej Lewardowski-t a Porsche GT3-ban. Gruber Willy végzett a harmadik helyen, Kusin Marcel negyedik és a tegnapi nap után a Porschét a Silver Stingre cserélő Bódis Kálmán az ötödik helyen fejezte be az időmérő edzést.

Az időeredmények javultak a szombati első időmérő edzéshez képest, a tegnapi pole pozíciót érő időn Krawczyk másfél tized mp-et javított, a mögötte tegnap is második Lewardowskinak sokkal többet, 1 mp-et sikerült javulnia, de hátránya így is 3.240 mp egy körön a Mercedes SLS ellen.

F-3500: A kisebb kategóriában Andrzej Lewandowski végzett elsőként, a SEAT Leonnal versenyző Nagy Norbert és a BMW Z4-el rajthoz álló Radim Michalek előtt.

F+3500: Ezt a géposztályt Piotr Krawczyk nyerte meg Marcel Kusin és Bódis Kálmán előtt. A negyedik helyen Marcin  Jedlinski fejezte be a kvalifikációt.

A hétvégén rendezték meg az I. Sárvár Kupát a Pannónia Ringen
Kulcsszavak: autósport, gyorsasági, Pannónia Ring
 
Közéleti személyiségek álltak a magyarok kamioncsapata mellé Közéleti személyiségek álltak a magyarok kamioncsapata mellé A hétvégén rendezték meg az I. Sárvár Kupát a Pannónia Ringen NISMO.TV, az új YouTube csatorna 2016-os Dakar Rali: megvan az első MINI-győzelem, Nasser Al-Attiyah már abszolút harmadik 2016-os Dakar Rali: megvan az első MINI-győzelem, Nasser Al-Attiyah már abszolút harmadik A Gender Racingé 2018 legígéretesebb versenyzője! A Gender Racingé 2018 legígéretesebb versenyzője! A hétvégén rendezték meg az I. Sárvár Kupát a Pannónia Ringen A Forma-1 mindenható ura nincs oda az elektromos versenysorozatért
 
Kiss Norbert ismét dobogóra állt a kamion Eb-n

Kiss Norbert ismét dobogóra állt a kamion Eb-n

2013. június 12.
A szezonnyitó olaszországi versenyhétvége után ismét dobogóra állt Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truckrace Team pilótája a kamion Európa-bajnokság második, spanyolországi fordulóján.
Részletek
Kiss Norbert ismét dobogóra állt a kamion Eb-nA szezonnyitó olaszországi versenyhétvége után ismét dobogóra állt Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truckrace Team pilótája a kamion Európa-bajnokság második, spanyolországi fordulóján.

A csapat tájékoztatása szerint a szombathelyi pilóta a hétvégén, Navarrában rendezett négy futam közül a vasárnapi elsőn a második pozícióból rajtolva másodikként ért célba, majd a nap második versenyén negyedik lett. A magyar istálló másik versenyzője, a mindössze 16 esztendős Major Benedek a sikeres olaszországi debütálás után újra pontot szerzett, a vasárnapi második futamon pedig az egy pontot érő 10. helyen ért célba.

A 26 pilótát felvonultató összetettben Kiss 46 ponttal 7., Major három ponttal 13. A magyar csapat a negyedik helyen áll két hétvége, azaz nyolc futam után.

A kamion Eb következő fordulóját június 15-én és 16-án rendezik a franciaországi Nogaróban.

Kiss Norbert ismét dobogóra állt a kamion Eb-n
Kulcsszavak: autósport, Kiss Norbert, versenykamion
 
Kiss Norbert ismét dobogóra állt a kamion Eb-n Távozik az autósport-szövetség elnöksége SKODA győzelem a Zemplénben SKODA győzelem a Zemplénben Kiss Norbert ismét dobogóra állt a kamion Eb-n Belgiumban A Citroen Racing A Peugeot Kupa dobogósai Európa legjobbjai ellen is küzdenek a hétvégén Nyíregyházán A Peugeot Kupa dobogósai Európa legjobbjai ellen is küzdenek a hétvégén Nyíregyházán Nagy Dániel második a Hungaroringen a vasárnapi első futamon Nagy Dániel második a Hungaroringen a vasárnapi első futamon
 
Túraautó-vb - Michelisz harmadik Moszkvában

Túraautó-vb - Michelisz harmadik Moszkvában

2013. június 12.
Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) vasárnapi, oroszországi versenyének első futamán, Moszkvában.
Részletek
Túraautó-vb - Michelisz harmadik Moszkvában A sorozat honlapja szerint a Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető, 28 esztendős magyar pilóta a második futamban ötödik lett, így összesen 27 pontot gyűjtött a mostani versenyhétvégén, s ezzel összetettben feljött a kilencedikről a hatodik helyre.

"Szerencsére az első futamon nagyon jól elkaptam a rajtot és meg tudtam szerezni a dobogót érő helyezést, az autó pedig elég jó volt ahhoz, hogy fel is tudjam tartani a hátulról jövő támadásokat, így nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta az MTI-nek a versenyző, aki hozzátette, hogy a második futamban a rajt utáni tülekedésben két ütést is kapott az autója.

Michelisz a szlovákiai (3. hely), a magyarországi (2.) és az ausztriai (3.) verseny után sorozatban negyedszer végzett dobogós pozícióban.

A vb-pontverseny állása 12 verseny után (még 12 van hátra):

1. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze) 246 pont, 2. Gabriele Tarquini (olasz, Honda Civic) 133, 3. Michel Nykjaer (dán, Chevrolet Cruza) 127, ...6. Michelisz Norbert (Honda Civic) 90
A túraautó-világbajnokság következő versenyhétvégéjét, a 13-14. fordulót Portugáliában rendezik június 29-30-án.
Kulcsszavak: autósport, michelisz, túraautó, túraautó-vb, verseny
 
Az Audi megerősítette elkötelezettségét a Formula-E és a DTM csúcs-versenysorozatok iránt Az Audi megerősítette elkötelezettségét a Formula-E és a DTM csúcs-versenysorozatok iránt Túraautó-vb - Michelisz harmadik Moszkvában Michelisz második a mogyoródi időmérőn A Dunlop Genfben mutatta be 4 BTCC versenyabroncsát A Dunlop Genfben mutatta be 4 BTCC versenyabroncsát Túraautó-vb - Michelisz harmadik Moszkvában Április utolsó hétvégéjén kezdődött az Apex Racing Team első éles bevetése Túraautó-vb - Michelisz harmadik Moszkvában Az Audi a DTM legjobb gyártója 2014-ben
 
Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautói

Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautói

2013. május 31.
új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautói a 2013-as szezon nyitóversenyén, Misanóban. A Renault Trucks formatervezői központjában megtervezett új külsőnek köszönhetően még egyszerűbb felismerni a versenypályán száguldó Renault Trucks kamionokat.
Részletek
Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautóiAz új dizájn tökéletes összhangban van a megújuló járműkínálattal, amelyet a gyártó június 11-én mutat be Lyonban. Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke jelen volt a szezon elrajtolásánál azzal a több mint ezer ügyféllel együtt, akiket a márka meghívott az eseményre. Adam Lacko egy csodálatos második hely megszerzésével nyitotta meg a szezont.

Május 17. péntek, a Renault Trucks-MKR Technology csapat paddockjának függönyei behúzva vannak. Csak este, Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke, valamint Mario Kress, az MKR Technologie csapat vezetője jelenlétében tartott sajtótájékoztató után lebbentették le a leplet a 2013-as szezon teherautóiról.

A Renault Trucks formatervezői központjában megálmodott dizájn egyértelmű tetszést aratott a szaksajtó képviselőinek körében, másnaptól pedig a közönséget is lenyűgözte. „Az új formatervvel a Renault Trucks márkaazonosságot kívántuk erősíteni, egységet teremtve a versenykamionok és a majdani modellpaletta között” – magyarázza Hervé Bertrand, a Renault Trucks formatervezési igazgatója.

„Az új járműkínálatot június 11-én mutatjuk be Lyonban, és a versenykamionok szellemisége és jellegzetes stílusvonásai természetesen visszaköszönnek majd az új járműkínálatban is.” ám a Renault Trucksnál a dizájn sohasem csupán stílus kérdése: „Három szezonnyi tapasztalat van mögöttünk az MKR Technology csapattal” – folytatja Hervé Bertrand –, „így közösen vitattuk meg, majd döntöttük el, hogy mit és hogyan tervezzünk át. A cél az volt, hogy a csapat könnyebben és gyorsabban tudja kicserélni a versenyek során megsérült karosszériaelemeket. Ezek közé tartoznak a hűtőmaszk alsó részének darabjai, vagy az oldalsó légterelők, amelyek különösen ki vannak téve a versenytől elválaszthatatlan, mondjuk úgy, hogy férfias összecsapásoknak!”

Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautóiA két pilóta, Adam Lacko és Markus Bösiger nem kímélték magukat, mégsem volt nagyon kedvező számukra ez a hétvége. Adam Lacko végül szépen szerepelt, és a negyedik futamban elért második helyezésével megszerezte idei első dobogós helyezését.

A szezonnyitó hétvégére a Renault Trucks és olasz leányvállalata több mint ezer ügyfelet hívott meg, akik megcsodálhatták többek között a közúti változatban kiállított „nagytestvér” mellett látható új versenykamiont: a Renault Premium Truck Racing speciális sorozatot.

A Renault Trucks olaszországi leányvállalata a misanói versenyhez kapcsolódva szervezte meg az olasz Optifuel Challenge döntőjét. A versenypálya környékén mintegy negyven kilométeres szakaszon megrendezett döntőn a hat legjobb olasz teherautó sofőr szállt versenybe egymással az EEV normát teljesítő, az Optifuel speciális sorozathoz tartozó használt Premium Route teherautókkal. Az első három helyezett egy-egy utazást nyert Lyonba, ahol mindegyikük az általa képviselt vállalat vezetőjével együtt vesz részt június 11-én az új Renault Trucks járműkínálat hivatalos bemutatóján.

A Renault Trucks szeretettel várja rajongóit és ügyfeleit a következő futamon, június 1-jén és 2-án Navarrában.
Kulcsszavak: autósport, Renault Trucks, Renault Trucks-MKR Technology, versenykamion
 
Bemutatkozott a Citroën C3 WRC Bemutatkozott a Citroën C3 WRC Marco Rossi lesz a sztárvendég a hétvégi WTCR futamon a Hungaroringen Marco Rossi lesz a sztárvendég a hétvégi WTCR futamon a Hungaroringen Tassi Attila képviseli az új generációt a TCR-ben a B3 Racing csapatával Tassi Attila képviseli az új generációt a TCR-ben a B3 Racing csapatával Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautói Kínai Nagydíj - Hamilton megállíthatatlan, újabb kettős Mercedes-siker Népes mezőny és az ERC legjobbjai Nyíregyházán Népes mezőny és az ERC legjobbjai Nyíregyházán
 
Szalayék az élen

Szalayék az élen

2013. május 29.
Tökéletes nap. Pontosabban majdnem tökéletes, de igazából az a majdnem ezúttal nem számított, hiszen Szalay Balázs és Bunkoczi László fülig érõ szájjal konstatálta a szombati nap végén, hogy vezet az összetettben a tereprali országos bajnokság második futamán.
Részletek
Szalayék az élenAz Opel Dakar Team párosa a szombati négy szelektív szakaszból kettõt megnyert (nagyon feküdt nekik az a szelektív…), és végig nagyon összeszedetten versenyezve maga mögé utasította a vetélytársakat.

„Ez belülrõl nézve is gyors volt – mosolygott Szalay a nap végén. – A pályák ritmusa feküdt a stílusunknak, s ez délután mutatkozott meg igazán, hiszen mindkét szelektíven két percet javultunk a délelõtthöz képest. Eddig az egész nagyon jó és összeszedett volt, igaz, a harmadik szakaszon egy kicsit magunkra ijesztettünk, mert rámentünk egy tuskóra, ami kikapta a kezembõl a kormányt. Azt hittem, defektet is kaptunk, de szerencsére megúsztuk. Nagyon örülök neki, hogy vezetünk, úgy éreztem, ez majdnem tökéletes nap volt…”

így gondolta Bunkoczi László is, aki szerint hosszú évek óta az egyik legjobb versenynapjukon vannak túl. Egy olyan napon, amelyen minden klappolt.

„Fülig ér a szám: jó érzés, hogy ilyen nagy csatát vívunk Malysszal és Komornickivel, az meg végképp, hogy meg is elõzzük õket. Ma úgy mentünk, hogy ennél sokkal jobban nem biztos, hogy tudtunk volna. Tetszettek a pályák, jó volt a hangulat, de ez egyáltalán nem meglepõ, aki vezet a versenyben, annak általában tetszenek a pályák” – mondta Bunkoczi. 

Az Opel Mokkával autózó kettõs az éllovas pozíciója ellenére nem dõlhet hátra nyugodtan a versenyzõülésében, ugyanis Malysz elõtt mindössze 15, Komornicki elõtt pedig 39 másodperccel vezet az összetettben, vagyis elképesztõen szoros a küzdelem.  Az Opel Dakar Team másik párosa, Apáthy Zoltán és Erõs Gábor a hetedik helyrõl várja a folytatást.

„élvezetes, de elég nehéz nap volt, mivel majd’ egy éve ültünk legutóbb versenyautóban, és vissza kellett szokni. Folyamatosan tért vissza az érzés. A mi autónkat ugyanis meglehetõsen egyedi stílusban kell vezetni, öt méterrel a kanyar elõtt kell fékezni, akkor fordul úgy, ahogy kell. A helyezésnek nagyon örülök, holnap tovább gyorsulunk” – ígérte Apáthy.
Kulcsszavak: autósport, Bunkoczi László, Opel Dakar Team, szalay
 
Szalayék az élen Belgiumban A Citroen Racing Szalayék az élen Audi gyári versenyzők RS5 DTM tesztje a Hungaroringen A hátulról rajtoló Michelisz 10. a második hungaroringi futamon A hátulról rajtoló Michelisz 10. a második hungaroringi futamon Tassi Attila képviseli az új generációt a TCR-ben a B3 Racing csapatával Tassi Attila képviseli az új generációt a TCR-ben a B3 Racing csapatával Kris Meeke és Paul Nagle megszerezték a Citroën C3 WRC első győzelmét! Kris Meeke és Paul Nagle megszerezték a Citroën C3 WRC első győzelmét!
 
Monacói Nagydíj - Harminc év után ismét Rosberg-siker a hercegségben

Monacói Nagydíj - Harminc év után ismét Rosberg-siker a hercegségben

2013. május 27.
A német Nico Rosberg rajt-cél győzelmet aratva megnyerte a több balesettel "lassított", s 20 percre félbeszakított vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat.
Részletek
Monacói Nagydíj - Harminc év után ismét Rosberg-siker a hercegségbenA Mercedes pilótája mögött a vb-címvédő, s a pontversenyben is élen álló honfitársa, Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második, az ausztrál Mark Webber (Red Bull) pedig a harmadik. Rosberg pályafutása második futamgyőzelmét aratta, és érdekesség, hogy harminc évvel ezelőtt éppen édesapja, Keke Rosberg nyerte a monte-carlói versenyt.

A rajt után nem volt változás az élmezőnyben, majd az első néhány kanyar élesebb előzési kísérletei után mindenki felvette a versenytempót, s a pilóták biztonságos távolságból követték egymást. A Rosberg, Hamilton, Vettel, Webber, Räikkönen, Alonso sorrenden a 78 körös verseny harmadánál induló kerékcserék változtattak némiképp, izgalmakat azonban először, a 31. körben Felipe Massa (Ferrari) balesete okozott. A brazil pilóta - akit kisebb nyaksérülés miatt a helyi kórházba vittek kivizsgálásra - a célegyenes végén csapódott a gumifalnak, a pályára pedig bejött a biztonsági autó.

Miután ismét szabadon lehetett száguldozni Sergio Perez, a McLaren mexikói versenyzője mutatott be szép előzéseket csapattársával, Jenson Buttonnal, majd Fernando Alonsóval (Ferrari) szemben, igaz, utóbbi a kanyar levágásával előtte maradt.

A 46. körben aztán húsz percre le kellett állítani a viadalt, miután Max Chilton (Marussia) a kívülről mellé érkező Pastor Maldonadóra (Williams) húzta autóját, a venezuelai gépe pedig úgy vágódott neki a biztonsági gumifalnak, hogy a pályát határoló elem beborult a pályára.

Monacói Nagydíj - Harminc év után ismét Rosberg-siker a hercegségbenA hosszú szünet után Alonso a versenybírók utasításának megfelelően maga elé engedte Perezt a hatodik helyre, majd Adrian Sutil (Force India) előzte meg gyönyörűen előbb Buttont, aztán a Ferrari spanyolját. Rosberg közben magabiztosan vezetve haladt a győzelem felé, mögötte Vettel, Webber, Hamilton és Räikkönen volt a sorrend. Ez az újabb, 63. körben kezdődött biztonsági autós szakaszig nem változott, utána azonban Perez meggondolatlan előzési kísérlete Raikkönennek az ötödik helyébe került, miután defektet kapott a McLaren első szárnyától. A mexikói később, négy körrel a vége előtt feladta a versenyt, a finn viszont bravúros manőverekkel a tizedik helyig tornázta vissza magát, így sikerült pontot szereznie.

Rosberg sikerét senki sem veszélyeztette, a verseny másik nagy győztese pedig Vettel lett, aki második helyével az összetettben növelte előnyét két legnagyobb riválisával, Räikkönennel és a most hetedik Alonsóval szemben.
Kulcsszavak: autósport, forma 1, Monacói Nagydíj, Nico Rosberg, Sebastian Vettel
 
Monacói Nagydíj - Harminc év után ismét Rosberg-siker a hercegségben A Nissan bemutatja a Nismo lélegzetelállító videóját Elhunyt Niki Lauda Elhunyt Niki Lauda Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Magyar Nagydíj - Hamilton volt a leggyorsabb az első szabadedzésen Magyar Nagydíj - Hamilton volt a leggyorsabb az első szabadedzésen A Cyan Racing-et erősíti a négyszeres világbajnok Yvan Muller A Cyan Racing-et erősíti a négyszeres világbajnok Yvan Muller
 
Monacói Nagydíj - A szombati szabadedzés legjobbja is Rosberg volt

Monacói Nagydíj - A szombati szabadedzés legjobbja is Rosberg volt

2013. május 26.
Akárcsak a csütörtöki első két hivatalos gyakorláson, a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati napjának szabadedzésén is Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája volt a leggyorsabb.
Részletek
Monacói Nagydíj - A szombati szabadedzés legjobbja is Rosberg voltMögötte a francia Romain Grosjean (Lotus) végzett a második helyen, míg a harmadik a németek világbajnoki címvédője, az összetett pontversenyben jelenleg is élen álló Sebastian Vettel (Red Bull) lett.
A korábbi kétszeres vb-első spanyol Fernando Alonso (Ferrari) a negyedik időt autózta.
A monacói GP-n a hagyományoknak megfelelően pénteken szünnapot tartottak.

Eredmények, 3. szabadedzés (az f1live.com alapján):

1.  Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:14.378 perc  
2.  Romain Grosjean (francia, Lotus)    1:15.039  
3.  Sebastian Vettel (német, Red Bull)     1:15.261  
4.  Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:15.286  
5.  Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:15.311  
6.  Kimi Räikkönen (finn, Lotus) 1:15.380

csütörtöki eredmények:

2. szabadedzés:
1. Rosberg 1:14.759 perc
2. Hamilton 1:15.077
3. Alonso 1:15.196
4. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:15.278
5. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:15.404
6. Räikkönen 1:15.511

Monacói Nagydíj - A szombati szabadedzés legjobbja is Rosberg volt1. szabadedzés:
1. Rosberg 1:16.195 perc
2. Alonso 1:16.282
3. Romain Grosjean 1:16.380
4. Massa 1:16.394
5. Hamilton 1:16.469
6. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 1:16.993
Kulcsszavak: autósport, forma 1, Monacói Nagydíj, Nico Rosberg, Romain Grosjean, Sebastian Vettel
 
Hazai pályán az Audi Sport a DTM-ben Hazai pályán az Audi Sport a DTM-ben A BMW Motorsport negyven éve indította útjára tehetséggondozó programját A BMW Motorsport negyven éve indította útjára tehetséggondozó programját Monacói Nagydíj - A szombati szabadedzés legjobbja is Rosberg volt Veszprém Rallye - Húzos menet A hátulról rajtoló Michelisz 10. a második hungaroringi futamon A hátulról rajtoló Michelisz 10. a második hungaroringi futamon Monacói Nagydíj - A szombati szabadedzés legjobbja is Rosberg volt Button: hamarosan visszatérünk az élmezőnybe
 
Michelisz harmadik a Salzburgringen

Michelisz harmadik a Salzburgringen

2013. május 20.
Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) ausztriai versenyének vasárnapi második futamán, a Salzburgringen.
Részletek
Michelisz harmadik a SalzburgringenA Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 28 esztendős magyar pilóta az első futamban nem tudott beleszólni az élcsoport küzdelmeibe, mert a szombati időmérő után autója szabálytalan hátsó szárnya miatt az utolsó helyre sorolták. A repülőrajtos futamban több vetélytársát megelőzte ugyan, de csak a 14. helyig tudott előrelépni.

Az állórajttal induló második versenyen az első sorból kezdhette meg a körözést köszönhetően annak, hogy a büntetés csak az első etapra vonatkozott, az eredetileg elért kvalifikációs kilencedik helye pedig a második futamban - az élcsoport fordított sorrendje miatt - második rajtkockát ért. A futamot a Michelisz mellől induló brit James Nash nyerte, s menet közben még az összetettben élen álló, Nash-hez hasonlóan Chevrolet-val versenyző francia Yvan Muller is a magyar pilóta elé került, de a harmadik hely értékes 15 pontot eredményezett.

"Nagyon szerettem volna nyerni, de nem volt rá esély - idézte Micheliszt csapata közleménye. - Látszott az egyenesekben, hogy úgy mentek el a Chevyk, ahogy akarnak. Természetesen boldog vagyok, egy dobogós helyezés mindig jó, és nagyon jó a legjobb hondás versenyzőként célba érni. Ez volt ma a maximum, amit elérhettünk."

Michelisz harmadik a SalzburgringenMichelisz a szlovákiai (3. hely) és a magyarországi (2.) verseny után sorozatban harmadszor végzett dobogós pozícióban, s ennek eredményeként összetettben a kilencedik helyen áll. A vb-pontverseny állása 10 verseny után (még 14 van hátra): 1. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze) 198 pont, 2. Gabriele Tarquini (olasz, Honda Civic) 118, 3. James Nash (brit, Chevrolet Cruze) 108, ...9. Michelisz Norbert (Honda Civic) 63
A túraautó-világbajnokság következő versenyhétvégéjét, a 11-12. fordulót egy új helyszínen, Oroszországban rendezik június 8-9-én.
Kulcsszavak: autósport, michelisz, Salzburg, túraautó-vb, wtcc
 
Irány a Zempléni-hegység Irány a Zempléni-hegység A SEAT 45 év a motorsportban A SEAT 45 év a motorsportban Michelisz harmadik a Salzburgringen Újabb világszínvonalú motorsport esemény Magyarországon Centenáriumi öltönyben állnak rajthoz a BMW M6 GTLM versenyautók Centenáriumi öltönyben állnak rajthoz a BMW M6 GTLM versenyautók Kigyúrt oroszlán: 125 évnyi Peugeot sporttörténelem Kigyúrt oroszlán: 125 évnyi Peugeot sporttörténelem
 

Találatok száma: 799 Megjelenítve: 621 - 630