Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 799 Megjelenítve: 671 - 680
Dakar 2013 - Minden magyar a célban

Dakar 2013 - Minden magyar a célban

2013. január 21.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László duó után az ugyancsak az autósok között érdekelt Sebestyén Sándor, Bognár József kettős és a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió, valamint a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert kamionos hármas is célba ért a Dél-Amerikában rendezett Dakar-rali szombati, utolsó szakaszán.
Részletek
Dakar 2013 - Minden magyar a célban Pócsikék a 79. helyen teljesítették az utolsó napot, Sebestyénék pedig egy hellyel mögöttük értek be a célba. A verseny honlapján található hivatalos végeredmény szerint Sebestyénék a 73., míg Pócsikék a 75. helyen végeztek összetettben.

"Beérett a kemény munka, valóra vált a gyerekkori álmunk, szinte azt sem tudjuk, hol vagyunk! Annyira friss az élmény, hogy azt érezzük, mindjárt megint be fognak küldeni bennünket a pályára - idézte a Sandlander Dakar Team hírlevele Sebestyént, aki társával másodszor indult, de most először tudta teljesítette a teljes távot. - Nagy büszkeség, hogy magyarként teljesíteni tudtunk egy olyan versenysorozatot, amely még a legnagyobb versenyzőknek is komoly kihívás."

Szalay Balázsék a 24. pozíciót szerezték meg. A pilóta eddigi 12 Dakarjából nyolcszor ért célba, Bunkoczival közösen pedig hétszer.

"Nincs könnyű Dakar, ez sem volt az, minden egyes kilométerén meg kellett küzdeni a célba érkezésért. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, hogy itt vagyunk" - értékelt Szalay, hozzátéve, hogy a legjobb eredményüket, azaz a huszadik helyet ugyan nem sikerült megjavítaniuk, de emiatt nem csalódott, mert szerinte nagyon sűrű volt az élmezőny, és szinte alig esett ki valaki.

"A korábbi Dakarokon ilyen eredménnyel a top tíz közelébe lehetett volna kerülni, most másként alakult. Volt egy-két technikai gondunk, nyilván volt benne vezetői hiba is, és egyszer eltévedtünk, de összességében jó Dakart zártunk" - fogalmazott. Az Opel Dakar Team tájékoztatása alapján a Darázsi, Vörös, Szalai kamionos trió összetettben a 30. lett a kategóriájában.

Az autósok között a francia Stéphane Peterhansel, míg a motorosoknál honfitársa, Cyril Despres nyerte meg az idei Dakar-ralit. Mindkét versenyző megvédte címét: Peterhansel 11. alkalommal - ötször autóval és hatszor motorkerékpáron - nyerte meg a világ legnehezebb és leghosszabb terepversenyét, míg Despres ötödször diadalmaskodott két keréken.

Dakar 2013 - Minden magyar a célban Eredmények (a viadal honlapja alapján):
14. (utolsó) szakasz, La Serena-Santiago, 630 km (szelektív: 128 km)

autósok:
1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 1:44:10 ó
2. Orlando Terranova, Paulo Fiuza (argentin, portugál, BMW) 13 mp hátrány
3. Lucio Alvarez, Bernardo Graue (argentin, Toyota) 31 mp h.
...17. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 13:30 p h.
...79. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 55:27 p h.
80. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 55:53 p h.

összetett végeredmény:
1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia, Mini) 38:32:39 ó
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 42:22 p hátrány
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 1:28:22 ó h.
...24. Szalay, Bunkoczi 11:58:38 ó h.
...73. Sebestyén, Bognár 35:50:31 ó h.
...75. Pócsik, Farkas, Szaller 36:01:21 ó h.

motorosok:
1. Ruben Faria (portugál, KTM) 1:43:06 ó
2. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 8 mp hátrány
3. Helder Rodrigues (portugál, Honda) 24 mp h.

összetett végeredmény:
1. Cyril Despres (francia, KTM) 43:24:22 ó
2. Faria 10:43 p h.
3. Francisco López (chilei, KTM) 18:48 p h.
A Peruból január 5-én indult viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A résztvevők Argentína érintésével jutottak el Chile fővárosába, Santiagóba.
Kulcsszavak: autósport, bunkoczi, opel, rali, szalay, verseny
 
Ötödik lett a Rally Hungaryn Herczig Norbert és Ferencz Ramón Ötödik lett a Rally Hungaryn Herczig Norbert és Ferencz Ramón A magyar utakon futó Opelek száma átlépte a félmilliót A magyar utakon futó Opelek száma átlépte a félmilliót Dakar 2013 - Minden magyar a célban Az Audi jó hátszéllel érkezik a DTM következő futamára Oscherslebenbe Dakar 2013 - Minden magyar a célban Jövőre beszáll a Dakarba a Ford Hamilton megverte a Ferrarikat Monzában Hamilton megverte a Ferrarikat Monzában
 
Móczár Péter az MNASZ általános alelnöke

Móczár Péter az MNASZ általános alelnöke

2013. január 21.
Móczár Pétert választották meg a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) általános alelnökének a szervezet vasárnapi közgyűlésén.
Részletek
Móczár Péter az MNASZ általános alelnökeAz már korábban eldőlt, hogy Gyulay Zsolt folytatja elnöki munkáját, noha korábban lemondását tervezte, mivel a Hungaroring Sport Zrt. vezetése mellett újabb fontos állami feladattal bízták meg - a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. élére nevezték ki -  tavaly októberben. Gyulay végül azért gondolta meg magát, mert az autósport különböző szakágaitól az elmúlt hetekben többen is arra kérték, hogy folytassa munkáját.

Vasárnap a közgyűlés - az MNASZ tájékoztatása szerint - egyhangúlag választotta meg a Gyulay által jelölt Móczár Pétert a Frank Tamás tavalyi halála óta betöltetlen általános alelnöki posztra. Az eseményen két új elnökségi tagot is választottak, Láng Zsolt országgyűlési képviselő, a főváros II. kerületének polgármestere, illetve Szabó László személyében.

"Az új elnökség első feladata a 2013-as esztendő sportszakmai és gazdasági tervének újragondolása lesz a tagságból érkezett jelzéseket is figyelembe véve" - fogalmazott a közgyűlést követően Gyulay Zsolt.
Kulcsszavak: alelnök, autósport, gyulay zsolt, mnasz, móczár péter
 
Móczár Péter az MNASZ általános alelnöke Kiss Norbi kétszer is a dobogón, Beni hatalmas balesetet szenvedett szombaton Zolderben Az Audi megerősítette elkötelezettségét a Formula-E és a DTM csúcs-versenysorozatok iránt Az Audi megerősítette elkötelezettségét a Formula-E és a DTM csúcs-versenysorozatok iránt Tassi Attila a HELL támogatásával a WTCR-ben folytatja pályafutását! Tassi Attila a HELL támogatásával a WTCR-ben folytatja pályafutását! Hazai pályán az Audi Sport a DTM-ben Hazai pályán az Audi Sport a DTM-ben Tóth László hetedik a Formula-4-esek főversenyén Tóth László hetedik a Formula-4-esek főversenyén
 
Dakar 2013 - Célban a magyarok

Dakar 2013 - Célban a magyarok

2013. január 18.
A még versenyben lévő magyar autós egységek közül mindegyik célba ért a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki, 12. szakaszán, a chilei Fiambalá és Copiapó között.
Részletek
Dakar 2013 - Célban a magyarokA viadal honlapja alapján közülük a legjobb a Szalay Balázs, Bunkoczi László duó, amely összetettben a 24. helyen áll. Két szakasszal a zárás előtt a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős a 69., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 70.

Eredmények a viadal honlapja alapján:
12. szakasz, Fiambalá-Copiapó, 715 km (szelektív szakasz: 319 km)

autósok (84 beérkező alapján):
1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 3:36:34 ó
2. Robby Gordon, Kellon Walch (amerikai, Volkswagen) 4:18 p hátrány
3. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 4:25 p h.
...27. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:19:22 ó hátrány
...82. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 5:12:35 ó h.
...83. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 5:12:43 ó h.

összetettben:
1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia, Mini) 32:50:02 óra
2. de Villiers, von Zitzewitz 50:21 p h.
3. Roma, Périn 1:31:06 ó h.
...24. Szalay, Bunkoczi 11:02:19 ó h.
...69. Sebestyén, Bognár 32:07:53 ó h.
...70. Pócsik, Farkas, Szaller 32:18:45 ó h.

Dakar 2013 - Célban a magyarokmotorosok:
1. Frans Verhoeven (holland, Yamaha) 3:49:15 ó
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 1:38 p hátrány
3. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 3:01 p h.

összetett:
1. Cyril Despres (francia, KTM) 37:46:59 ó
2. Faria 5:39 p h.
3. Francisco López (chilei, KTM) 13:40 p h.

A versenyzők pénteken Copiapó és La Serena között 735 kilométert teljesítenek, a szelektív szakasz távja 441 kilométer lesz.

A Peruból indult viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A résztvevők Argentína érintésével jutnak el Chilébe. A verseny szombaton zárul Santiagóban.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, szalay
 
Pannónia-Ring: Hőség és a megfelelő gumitaktika Pannónia-Ring: Hőség és a megfelelő gumitaktika Michelisz Norbert harmadik lett Moszkvában Michelisz Norbert harmadik lett Moszkvában A nagytúrával indult a bajnokságzáró hétvége a Hungaroringen A nagytúrával indult a bajnokságzáró hétvége a Hungaroringen A leggyorsabb méhkaptár: Lexus RC F GT3 Aim Vasser Sullivan A leggyorsabb méhkaptár: Lexus RC F GT3 Aim Vasser Sullivan Ötödik hellyel kezdtek Szalayék Ötödik hellyel kezdtek Szalayék
 
Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén

Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén

2013. január 18.
Továbbra is elvállalná a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetését elnökként Gyulay Zsolt. Szándékát a szervezet vasárnapi tisztújító közgyűlése előtt közleményben jelezte.
Részletek
Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élénA sportvezető az MTI-hez szerdán eljuttatott programnyilatkozatában úgy fogalmazott, a Hungaroring Sport Zrt. vezetése mellett a közelmúltban újabb fontos állami feladattal bízták meg - októberben a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. élére nevezték ki -, ezért határozott célja volt, hogy a közgyűlésen benyújtsa lemondását.

"Rengetegen kerestek meg az autósport különböző szakágaitól az elmúlt hetekben, hogy maradjak a szövetség, és egyben a sportág élén, mert a személyemben látják a belső egység megteremtésének, a teljes megbékélésnek a zálogát" - írta Gyulay Zsolt, hozzátéve, hogy emiatt úgy döntött, ha a tagság bizalma töretlen, akkor vállalja a megbízatást. Ugyanakkor ahogyan korábban is nyilatkozott, a jelenlegi állami feladatai miatt általa hitelesnek tartott szakembereket kért fel arra, hogy segítsék a munkáját.

"Megállapodtam Móczár Péterrel, hogy vállalja el mellettem a májusban elhunyt Frank Tamás által a haláláig betöltött általános alelnöki posztot, valamint Szamos Miklóssal, az MNASZ sportszakmai alelnökével, hogy folytassa eddigi munkáját" - írta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Jelezte, új elnökségi tagjelöltként felkérte Láng Zsolt országgyűlési képviselőt, Budapest II. kerületének polgármesterét, aki a kormányzati ügyekben lehet segítségére, illetve Botka Endrét, aki többek között a rali szakág problémáinak megoldásában tud közreműködni.

Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élénGyulay Zsolt hozzátette, bízik abban, hogy az idén aláírhatják a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezéséről szóló szerződést, amellyel 2021-ig biztosított lesz a futam jövője, továbbá, hogy a tavaly mélypontra került rali szakág "feltámad", illetve a túraautó-világbajnokság mogyoródi versenyhétvégéjét ugyanolyan sikerrel tudják majd megrendezni, mint az előző évben.
Kulcsszavak: autósport, forma 1, gyulay zsolt, hugaroring, mnasz
 
Készül a Ford az új WRC szezonra Készül a Ford az új WRC szezonra Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén Irányjelző Közlekedési Magazin februári ajánló Hamilton győzött és növelte az előnyét összetettben Hamilton győzött és növelte az előnyét összetettben Michelisz harmadik a portugáliai fő futamon Michelisz harmadik a portugáliai fő futamon Michelisz fékprobléma miatt csak 11. lett az időmérőn Michelisz fékprobléma miatt csak 11. lett az időmérőn
 
Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n

Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n

2013. január 17.
Nagy hóban és jeges utakon kezdődött meg a Monte Carlo Rallye, ahol már versenyen is debütálnak az új Volkswagen versenygépek és csapataik.
Részletek
Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-nNagy hóban és jeges utakon kezdődött meg a Monte Carlo Rallye, ahol már versenyen is debütálnak az új Volkswagen versenygépek és csapataik.

A 7-es Polo R WRC-t vezető Latvala-Anttila és a 8-as rajtszámmal induló Ogier-Ingrassia párosok már a prológon versenykörülmények között próbálhatták ki a VW Polo R WRC-t, és az 5.-6. helyen zártak a bevezető Valence-i szakaszon.

Mindkét csapat sokszor változó, nehéz, téli időjárásra számít, ami mindig a Monte Carlo Rally sajátsága volt a sok aszfaltos, jeges, havas és sáros szakasz miatt.

Természetesen mindezek miatt még fokozottabb jelentősége van a megfelelő gumiválasztásnak. Ogier nagy előnynek tartja, hogy tulajdonképpen hazai pályán versenyezhet, ahol igen sok szurkolója van. Reményeit igazolta, hogy az első hivatalos versenyszakaszon rögtön az élre állt, de természetesen kiemelte, hogy "még 430 km hátra van".

Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n
Kulcsszavak: autósport, monte carlo, polo r, rali, volkswagen, wrc
 
Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n A jövőben több Volkswagen modell is Continental abroncsokon gördül le a gyártószalagokról A Volkswagen továbbra is vezet a Rali Világbajnokságon A Volkswagen továbbra is vezet a Rali Világbajnokságon A Volkswagen stratégia megállapodást jelentett be a 2018-as CES-en A Volkswagen stratégia megállapodást jelentett be a 2018-as CES-en Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n A Nissan bemutatja a Nismo lélegzetelállító videóját Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n Ahol a madár se jár, de mi már igen
 
Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítés

Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítés

2013. január 17.
Szalay Balázs és Bunkoczi László a 20. idővel ért az első ellenőrző ponthoz a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali szerdai 11. szakaszán, melyen az autósok versenyét szinte rögtön ezután félbeszakították, s csak az első 21 autóst rangsorolták.
Részletek
Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítésA mezőny többi tagjának a 21. időt írták jóvá.
"Mérges vagyok! Telnek a napok, és nincs lehetőségünk a javításra, mert mindig történik valami" - mérgelődött Szalay csapata közleménye szerint. Az összetettben 26. helyezett magyar pilótának kifejezetten tetszett a szerdai etap, melyen jó tempóban tudtak haladni, s a komoly homokos feljárókkal tarkított részen még előztek is. Szalayék a fehér homokos dűnéket is magabiztosan vették, sőt, a vizes akadályokkal sem gyűlt meg a bajuk, noha négyszer is átkeltek folyón.  

A szakaszt - melyet így a Robby Gordon, Kellon Walch amerikai duó nyert meg - azért szakították félbe a rendezők, mert a komoly esőzések miatt nagyon megemelkedett az utat keresztező folyó vízállása.
Az összetettben a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős a 75., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 76. helyen áll.
A kamionosok között érdekelt Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert egység a 30. helyen áll.

Eredmények:
11. szakasz, La Rioja-Fiambalá:
autósok (az 1. ellenőrző ponton elért idők alapján):
1. Robby Gordon, Kellon Walch (amerikai, Volkswagen) 50:21 perc
2. Ronan Chabot, Gilles Pillot (francia, SMG) 1:08 perc hátrány
3. Lucio Alvarez, Bernardo Graue (argentin, Toyota) 2:17 p h.
...20. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 21:20 p h.
...70. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 23:04 p h.
71. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 23:04 p h.

Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítésösszetettben:
1. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 29:07:25 óra
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 51:59 p h.
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 1:26:40 ó h.
...26. Szalay, Bunkoczi 9:49:00 ó h.
...75. Sebestyén, Bognár 27:01:21 ó h.
76. Pócsik, Farkas, Szaller 27:12:05 ó h.

motorosok (452 km, 190 km szelektív):
1. Kurt Caselli (amerikai, KTM) 2:55:01 ó
2. Paulo Goncalves (portugál, Husqvarna) 4:45 p hátrány
3. Cyril Despres (francia, KTM) 6:24 p h.

összetettben:
1. Despres 33:48:29 ó
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 13:16 p hátrány
3. Francisco Lopez (chilei, KTM) 18:08 p h.

A versenyzők csütörtökön Fiambalá és Copiapó között 715 kilométert teljesítenek, amennyiben az időjárás engedi. A gyorsasági szakasz távja 319 kilométer lesz.

A Peruból indult viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A résztvevők Argentína érintésével jutnak el Chilébe. A verseny szombaton zárul Santiagóban.
Kulcsszavak: autósport, dakar, opel, szalay
 
Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítés Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautói Hazai pályán az Audi a DTM hétvégi magyarországi fordulóján Hazai pályán az Audi a DTM hétvégi magyarországi fordulóján Pödör egy év szünet után is az élen a Hungaroringen Pödör egy év szünet után is az élen a Hungaroringen Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítés Az új Audi RS 5 DTM tesztje a Hungaroringen A dízelbotrány miatt manipulációt sejt a német média az Opelnél is A dízelbotrány miatt manipulációt sejt a német média az Opelnél is
 
Dakar 2013 - Célban a magyarok

Dakar 2013 - Célban a magyarok

2013. január 16.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős után a Sebestyén Sándor, Bognár József duó és a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió is teljesítette a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali keddi, 10. szakaszát.
Részletek
Dakar 2013 - Célban a magyarokElőbbi a 70., utóbbi a 71. helyen ért célba, összetettben pedig a 73., illetve 74. pozíciót foglalják el.
A Córdoba és La Rioja közötti 632 kilométeres etapon 353 kilométer volt a mért szakasz.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
10. szakasz, Córdoba-La Rioja, 632 km (353 km szelektív):

autósok (89 célba érkező alapján):
1. Orlando Terranova, Paulo Fiuza (argentin, portugál, BMW) 3:57:58 óra
2. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 2:07 perc hátrány
3. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 2:19 p hátrány
...26. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 36:21 p h.
...70. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 1:37:44 ó h.
71. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 1:37:48 ó h.

összetettben:
1. Peterhansel, Cottret 28:12:00 óra
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 52:38 p h.
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 1:08:40 ó h.
...26. Szalay, Bunkoczi 9:32:44 ó h.
...73. Sebestyén, Bognár 26:43:21 ó h.
74. Pócsik, Farkas, Szaller 26:54:05 ó h.

Dakar 2013 - Célban a magyarokmotorosok (132 beérkező):
1. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 4:43:14 óra
2. Cyril Despres (francia, KTM) 1:15 p hátrány
3. Paulo Goncalves (portugál, Husqvarna) 2:44 p h.

összetettben:
1. Despres 30:47:04 óra
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 1:37 p hátrány
3. Francisco Chaleco López (chilei, KTM) 13:41 p h.
A mezőny szerdán a La Rioja és Fiambalá közötti 481 kilométeres szakaszt (ebből 219 km szelektív) teljesíti majd.

A Peruból indult, szombaton záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével a chilei Santiagóban fejeződik be.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, szalay
 
Dakar 2013 - Célban a magyarok A Dunlop abroncsok sikeresen teljesítettek az idei 24 órás Le Mans versenyen Nagy Dániel és Aurélien Panis vezeti a Zengő Motorsport autóit a WTCC-ben! Nagy Dániel és Aurélien Panis vezeti a Zengő Motorsport autóit a WTCC-ben! Ma tesztelt először a B3 Racing új pilótája a Hungaroringen Ma tesztelt először a B3 Racing új pilótája a Hungaroringen Bird megszerezte a DS Virgin racing első pontjait Pekingben Bird megszerezte a DS Virgin racing első pontjait Pekingben A CUPRA két csapattal működik együtt a WTCR2019-ben A CUPRA két csapattal működik együtt a WTCR2019-ben
 
Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen a célban, Despres élre állt a motorosoknál

Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen a célban, Despres élre állt a motorosoknál

2013. január 16.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős 47 beérkező autós közül a 26. idővel ért célba, s összetettben is a 26. a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali keddi, 10. szakasza után, melyen a motorosoknál Cyril Despres állt az élre.
Részletek
Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen a célban, Despres élre állt a motorosoknálA Córdoba és La Rioja közötti 632 kilométeres etapon, melyen 353 kilométer volt a mért szakasz, az autósoknál az Orlando Terranova, Paulo Fiuza argentin, portugál kettős volt a leggyorsabb. Tőlük Szalayék alig több mint 36 perccel maradtak el.

Az összetettben magabiztos előnnyel vezető Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret duó ezúttal a harmadik legjobb időeredményt érte el. A motorosoknál a spanyol Joan Barreda volt kedden a leggyorsabb, a francia Despres pedig második lett, az összetettben viszont sikerült átvennie a vezetést Ruben Fariától.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
10. szakasz, Córdoba-La Rioja, 632 km (353 km szelektív):

autósok (47 célba érkező alapján):
1. Orlando Terranova, Paulo Fiuza (argentin, portugál, BMW) 3:57:58 óra
2. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 2:07 perc hátrány
3. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 2:19 p hátrány
...26. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 36:21 p h.    

összetettben:
1. Peterhansel, Cottret 28:12:00 óra
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 52:38 p h.
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 1:08:40 ó h.
...26. Szalay Balázs, Bunkoczi László 9:32:44 ó h.

Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen a célban, Despres élre állt a motorosoknálmotorosok (124 beérkező):
1. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 4:43:14 óra
2. Cyril Despres (francia, KTM) 1:15 p hátrány
3. Paulo Goncalves (portugál, Husqvarna) 2:44 p h.

összetettben:
1. Despres 30:47:04 óra
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 1:37 p hátrány
3. Francisco Chaleco López (chilei, KTM) 13:41 p h.

A mezőny szerdán a La Rioja és Fiambalá közötti 481 kilométeres szakaszt (ebből 219 km gyorsasági) teljesíti majd.

A Peruból indult, szombaton záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével a chilei Santiagóban fejeződik be.
Kulcsszavak: autósport, dakar, opel, rali, szalay
 
A Peugeot és Total közösen fejleszti az új Le Mans-i Hypercar versenyautót A Peugeot és Total közösen fejleszti az új Le Mans-i Hypercar versenyautót Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen a célban, Despres élre állt a motorosoknál Michelisz futamot nyert Szuzukában Szalay Balázsék visszatértek a két évvel ezelőtti balesetük színhelyére Szalay Balázsék visszatértek a két évvel ezelőtti balesetük színhelyére A dízelbotrány miatt manipulációt sejt a német média az Opelnél is A dízelbotrány miatt manipulációt sejt a német média az Opelnél is Öt NCAP-csillagot kapott az új Opel Astra Öt NCAP-csillagot kapott az új Opel Astra
 
A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt

A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt

2013. január 16.
A Hyundai Motor Co. kialakulóban lévő WRC (Rali-világbajnokság) programjának megszilárdítása érdekében Michel Nandan személyében kijelölte a gyári csapat vezetőjét.
Részletek
A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.

A Hyundai tavaly ősszel, a Párizsi Autószalonon jelentette be, hogy indulni kíván a Rali-világbajnokságban, és hogy megkezdte az új i20 modell WRC-specifikáció szerinti versenyváltozatának fejlesztését, amellyel a 2014. évi szezonban már teljes mellszélességgel részt kíván venni. A Hyundai ezzel összefüggésben megalapította motorsportra szakosodott leányvállalatát, a Hyundai Motorsport GmbH-t, amely a vállalat WRC programját fogja felügyelni. A Hyundai Motorsport GmbH elnöki tisztjére Gyoo Heon Choi-t nevezték ki.

„Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy visszatérhetünk a WRC-be, ahová nem versenyezni jövünk, hanem győzni. A Hyundai és a WRC tökéletes párosítás, versenytapasztalatainkat közvetlenül tudjuk hasznosítani közúti modelljeink teljesítmény- és futóműfejlesztései során” – nyilatkozta Tak Uk Im, a Hyundai Motor volt alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A Hyundai elemzése szerint a WRC az az ideális kommunikációs csatorna, amelyen keresztül a folyamatosan növekvő népszerűségű márka dinamizmusát hatékonyan lehet tolmácsolni a nemzetközi színtéren. A rali világbajnokság izgalmai és látványossága a versenysorozatban bevetett, kiemelkedően fejlett technológiákkal együtt maradéktalanul testesítik meg a Hyundai márkaértékeit. A Hyundai számára korántsem ismeretlen a WRC világa, hiszen 2000 és 2003 között már részt vett a szériában. A Hyundai ez alkalommal magasabbra helyezte a mércét, és visszatérése kapcsán gyári csapatot indít a bajnokságban. A csapat főhadiszállását a németországi Alzenauban rendezték be, közel Frankfurthoz, ahol a vállalat európai központja található.

A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.Amint a 2013-as WRC szezon kezdetét veszi a legendás Monte-Carlo ralival, a Hyundai is belekezd abba az egész éven át tartó felkészülési munkába, amellyel a WRC-specifikációjú i20 intenzív fejlesztése révén, Michel Nandan csapatfőnök vezetése alatt a márka előkészíti visszatérését a WRC színtérre.

„Megtiszteltetés, hogy a Hyundai engem választott arra, hogy vezessem a márka fantasztikus izgalmakat tartogató visszatérését a WRC világába. A projekt ma még gyermekcipőben jár, ám a dolgok gyorsan változnak, és alig várom, hogy az év során kialakíthassam a csapatot. Rengeteg munka vár ránk, ezzel tisztában vagyunk, de az Alzenau-i központnak és az igen motivált, ambiciózus munkatársaknak köszönhetően máris kiváló ütemben haladunk.

Szándékosan használjuk az i20 köztes változatát a főbb alkatrészek tesztelésére, és arra, hogy biztosan elvégezzünk minden szükséges feladatot addigra, amikor elérkezik az éles bevetés ideje. A teljes 2013. évet erre szánjuk, így kellőképpen fel tudunk készülni a visszatérésünket követő első, 2014-es WRC szezonunkra. Az év során számos további döntést is meg kell hoznunk, különös tekintettel a pilóták kiválasztására, ám ehhez is időre és céltudatos döntésekre lesz szükségünk. Ugyanakkor természetesen szorosan nyomon követjük a WRC 2013-as évadának alakulását ”– hangsúlyozta Michel Nandan.

Időközben Koreában már megkezdődtek az i20 egy köztes változatának a tesztjei, amelyek során az alkatrészek és a futómű elemzését végzik el, 2013 folyamán további vizsgálatok következnek. A Hyundai elhivatottsága és globális motorsport programjába fektetett erőforrásai is rávilágítanak a gyártó folyamatos növekedésére és azon céltudatosságára, amivel világpiaci pozícióját erősíteni szándékozik. A WRC és a jövőbeli közúti modellek közötti technológia-átadás lehetősége is azt igazolja, hogy a Hyundai bölcs, logikus döntést hozott, amikor úgy döntött, hogy visszatér a motorsport világába.

A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.
Kulcsszavak: autósport, hyundai, i20, rali, wrc
 
A következő szezonban visszatér egykori diadalainak helyszínére a Peugeot A következő szezonban visszatér egykori diadalainak helyszínére a Peugeot Kiss Norbi átdriftelte a Lóerők Éjszakáját! Kiss Norbi átdriftelte a Lóerők Éjszakáját! Jedlóczky L Márk izgatottan várja a TCR Europe hétvégi versenyét Jedlóczky L Márk izgatottan várja a TCR Europe hétvégi versenyét Bunkoczi László felépüléséig új navigátora lesz Szalay Balázsnak Bunkoczi László felépüléséig új navigátora lesz Szalay Balázsnak A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt Szabolcsi autóverseny - Nézők közé csapódott egy autó, kilenc súlyos sérült
 
Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak

Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak

2013. január 15.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az 53. helyen ért célba a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hétfői, 9. szakaszán, és így összetettben a 26. helyen áll.
Részletek
Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnakA Sebestyén Sándor, Bognár József duó a keddi etap előtt a 74., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 75. helyen található.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
9. szakasz, Tucumán-Córdoba, 852 km (593 km szelektív):
autósok (89 célba érkező alapján):

1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 5:36:28 ó
2. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 4:11 p hátrány
3. Orlando Terranova, Paulo Fiuza (argentin, portugál, BMW) 6:54 p h.
...53. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:40:56 ó h.
...80. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 2:47:03 ó h.
81. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 2:49:43 ó h.

összetettben:
1. Peterhansel, Cottret 24:11:43 ó
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 49:31
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 56:03 p h.
...26. Szalay Balázs, Bunkoczi László 8:58:42 ó h.
...74. Sebestyén Sándor, Bognár József 25:07:56 ó h.
75. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán  25:18:36 ó h.

motorosok:
1. Cyril Despres (francia, KTM) 5:41:36 ó
2. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 4:03 p hátrány
3. Alessandro Botturi (olasz, Husqvarna) 5:14 p h.

Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnakösszetettben:
1. Ruben Faria (portugál, KTM) 25:57:12 ó
2. Despres 5:23 p hátrány
3. Francisco Chaleco López (chilei, KTM) 9:03 p h.

A mezőny kedden Córdobából La Riojába hajt, a résztvevőkre 632 kilométer, benne 353 kilométeres szelektív szakasz leküzdése vár.
A Peruból indult, jövő szombaton záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével a chilei Santiagóban fejeződik be szombaton.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, sebestyén, szalay
 
Kiss Norbi is Goodyearrel versenyez a Hungaroringen Kiss Norbi is Goodyearrel versenyez a Hungaroringen Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak Monacói Nagydíj - Harminc év után ismét Rosberg-siker a hercegségben Dupla dobogóval indította WRC szezont Monte Carloban a Toyota Dupla dobogóval indította WRC szezont Monte Carloban a Toyota Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyen
 

Találatok száma: 799 Megjelenítve: 671 - 680