Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 802 Megjelenítve: 671 - 680
Irány a jeges hideg: a Volkswagen várja a "Svédország Rally"-t

Irány a jeges hideg: a Volkswagen várja a "Svédország Rally"-t

2013. február 06.
Ha Monte Carlo Rally-n az volt a legfontosabb kérdés, hogy milyen gumikat kell használni, Svédországban a feltételek jelentősen megkönnyítik a vezetők és a mérnökök életét. Az egyedüli gumik, ugyanis, amelyek a vezetők rendelkezésére állnak,azok a szöges téli gumik.
Részletek
Irány a jeges hideg: a Volkswagen várja a A gumiválasztás helyett így tehát inkább a Hagfors és Karlstad körüli kemény hideg játszik majd döntő szerepet: a kezdeti előrejelzések a február 7-10 i hétvégére mínusz 10 C fok körüli hőmérsékletet mondanak. Ez a körülmény szigorú tesztnek veti alá a csapatot a kilenc tervezett kiszolgáló állomáson, és az embert és az anyagot egyaránt próbára teszi a a Polo R WRC- előtt álló 338.91 kilométeres időméréses szakaszon.  A csütörtöki karlstad-i "nézelődő" szakasz után pénteken a rally Hagfors felé veszi útját, ahol szombaton a speciális szakaszokra a várostól keletre kerül sor, míg vasárnap a norvég határ melletti speciális szakaszok szerepelnek a tervben. A szakaszok mindegyike hasonló:szinte egész hosszában magas falak hóból, amelyekre a vezetők elég gyakran "ráfekszenek", az útvonal pedig a versenyzőket nagy sebességgel repíti át az erdőkön és a befagyott tavak mellett.

Tudta-e ön?

...hogy  a  "Svédország Rally"-ra  először 1950-ben került sor, és 2013-ban a 60. alkalommal rendezik meg?
1950 óta csak három olyan év volt, amikor "Svédország Rally" nem képezte részét a Rally Világbajnokságnak: 1974-ben az olajválság miatt halasztották el, 1990-ben a rossz időjárás miatt maradt el, és 2009-ben a FIA rotációs  rendszereredményeként nem vették be az éves naptárba.

...hogy a "rossz időjárás", amely 1990-ben megakadályozta a"Svédország Rally" megtartását, ténylegesen  a túlságosan enyhe idő jelentette: 23 évvel ez előtt túl kevés hó volt ahhoz, hogy megrendezzenek egy valódi "Svédország Rally"-t.

Irány a jeges hideg: a Volkswagen várja a ...hogy a  "Svédország Rally" valóban hazai rendezvény a skandináv vezetők számára? Csupán egy alkalommal fordult elő, hogy a Rally-t, amely az egyedüli verseny a naptárban,amelyet mindig jégen és havon tartanak, olyan valaki nyerte,aki nem Svédországból, Norvégiából vagy Finnországból
származik.  2004-ben Sébastien Loeb és társa, Daniel Elena(F/MC, Citroën) nyert.

...hogy a Volkswagennél konzulensként dolgozó Carlos Sainz csodálatos sikerekkel büszkélkedhet a ´Svédország Rally"során? Mindössze egy dolog hiányzik: a győzelem! A matador1996 és 1999 között négy alkalommal végzett a második helyen Svédországban, 2001-ben és 2002-ben szintén a dobogóra került, amikor a harmadik helyet szerezte meg.

...hogy a "Svédország Rally" szervezői Colin McRae emlékére a "Colin ugratási díjat" adományozzák a leghosszabb ugrásért a Vargasen szakasz során.
Kulcsszavak: autósport, rali, svédország
 
Továbbra is az MTVA csatornáin láthatóak a DTM futamai Továbbra is az MTVA csatornáin láthatóak a DTM futamai Irány a jeges hideg: a Volkswagen várja a "Svédország Rally"-t Borbás Szabiék a csúcson! Autóverseny a javából - Hungaroringen  a Hankook Racer Cup Autóverseny a javából - Hungaroringen a Hankook Racer Cup PS3-tól a P1-ig: Nemzetközi megmérettetés előtt a GT Academy nyertesei PS3-tól a P1-ig: Nemzetközi megmérettetés előtt a GT Academy nyertesei Michelisz Norbert a Honda gyári színeiben folytatja pályafutását Michelisz Norbert a Honda gyári színeiben folytatja pályafutását
 
Gyulay a Magyar Nagydíjon aláírná a hosszabbítást Ecclestone-nal

Gyulay a Magyar Nagydíjon aláírná a hosszabbítást Ecclestone-nal

2013. február 04.
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az idei Magyar Nagydíjon szeretné aláírni a hazai Forma-1-es futam 2017-2021 közötti szerződéshosszabbítását Bernie Ecclestone-nal, az autós gyorsasági-világbajnokság vezérével.
Részletek
Gyulay a Magyar Nagydíjon aláírná a hosszabbítást Ecclestone-nalA sportvezető erről a Digisport televízió Reggeli Start című műsorában beszélt, hozzátéve, hogy a mogyoródi pályát az idei F1-es verseny után újítanák fel és építenék át, így a 2014-es szezon tavaszi és nyár eleji részén a létesítmény zárva lenne.

"Elvi megállapodásunk már van a Formula-1-es Magyar Nagydíj 2017-2021 közötti megrendezéséről. A pálya ugyanakkor 27 éves, régi konstrukció, az elöregedett ringgel nem lenne esélyünk a hosszabbításra, be kell avatkozni" - fogalmazott Gyulai, aki azt mondta, nem ártana hosszabb célegyenes és még egy előzési zóna.

A Hungaroring első embere úgy nyilatkozott, hogy három terv készült a pálya átalakítására, s mindegyikben szerepel egy új előzési zóna, igaz, az egyikben egy átkötéssel, ami túl drága lenne, mert komoly tereprendezést igényelne a szintkülönbség miatt. "Tőlünk azt kérték, tegyük le a terveket az asztalra; a pályaátszabásra végül Bernie Ecclestone fog rábólintani német pályatervező főmérnökével, aki nemsokára újra ellátogat hozzánk" - mondta Gyulay, s hozzátette, valamelyik versenyen vagy tesztelésen Sebastian Vettel, Michael Schumacher és Fernando Alonso is megnézi majd a rajzokat és elmondja a véleményét.

"Banki eladósodásba még egyszer nem megyünk bele, költséghatékony terveket adunk le becslésekkel, ezekből fogadja el a kormányzat az átépítés költségvetését" - fogalmazott a sportvezető, hangsúlyozva: a kormányzat részéről megvan feléjük a bizalom, amit az is erősíthet, hogy 2011 után valószínűleg a tavalyi évet is kis nyereséggel zárja a Hungaroring Sport Zrt.

Gyulay a Magyar Nagydíjon aláírná a hosszabbítást Ecclestone-nalAz idei Forma-1-es szezon március 17-én, Melbourne-ben kezdődik, a Magyar Nagydíjat július 28-án rendezik.
Kulcsszavak: autósport, bernie ecclestone, forma 1, gyulay zsolt, hungaroring
 
Múlt hétvégén is hegyiverseny volt a Mátrában Múlt hétvégén is hegyiverseny volt a Mátrában „Súlyos” győzelem a Citroën számára „Súlyos” győzelem a Citroën számára Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Gyulay a Magyar Nagydíjon aláírná a hosszabbítást Ecclestone-nal Idényzáró bajnoki a Hungaroringen Gyulay a Magyar Nagydíjon aláírná a hosszabbítást Ecclestone-nal Gyári fejlesztésű Hondával versenyez Michelisz
 
A de Villiers – von Zitzewitz páros második helyezést ért el a Dakaron

A de Villiers – von Zitzewitz páros második helyezést ért el a Dakaron

2013. január 22.
Giniel de Villiers és Dirk von Zitzewitz, akik egy dél-afrikai gyártású, összkerékhajtású Toyota Hilux versenyautóval álltak rajthoz a Toyota Imperial Team színeiben, másodikként értek célba a Dakar Rallyn, ami szombat délután ért véget a chilei Santiagóban.  
Részletek
Giniel de Villiers és Dirk von ZitzewitzA páros immár másodszor ért el dobogós helyezést egy Imperial Toyota Hilux volánja mögött a világ leghosszabb és legkeményebb autóversenyén (tavaly, a Toyota Motorsport debütálásakor harmadikként végeztek), és már második alkalommal ők nyertek az összkerékhajtású, benzinmotoros terepjárók T1.1 kategóriájában.

Miután 14, összesen több mint 4000 kilométernyi speciál szakaszt teljesítettek Peruban, Argentínában és Chilében, és kétszer is átkeltek az Andok hegység 4000 méteres hágóin, a 2009-es Dakar-győztesek mindössze 42 perccel maradtak le az idei első helyezett francia páros, a Minivel versenyző Stephane Peterhansel és Jean Paul Cottret mögött. Az összesített eredmények szerint a szintén Minivel induló orosz Leonyid Novitszkij és Konstantin Zilcsov futott be harmadikként, 46 perccel hosszabb időt futva, mint De Villiers és Von Zitzewitz.

Az utolsó, 128 kilométeres szombati gyorsasági szakaszt La Serena és Santiago között Peterhansel spanyol csapattársa, a Minivel versenyző Nani Roma és navigátora, a francia Michel Perin nyerték meg; másodikként futott be a BMW X3-mal versenyző argentin Lucio Alvarez és a portugál Roland Graue, a harmadik helyen pedig egy ugyancsak dél-afrikai Toyota Hilux végzett, amit egy argentin versenyzőpáros vezetett. De Villiers és Von Zitzewitz a negyedik helyezést szerezték meg ezen a szakaszon.

A perui Limából január 5-én indított mezőny 153 autóból állt; a 92 célba érkező jármű közt három másik összkerékhajtású Toyota Hilux is volt, amelyeket a Kyalamiban működő Hallspeed épített a Toyota Motorsport számára. Alvarez és Grauge a 10. helyezést szerezte meg, míg az ausztrál/brit páros, Geoffrey Olholm és Jonathan Aston a 11., a lengyel Adam Malysz és Rafal Marton pedig 15. helyen végzett.

Giniel de Villiers és Dirk von Zitzewitz“Hatalmas eredmény ez a Toyota Motorsport és a dél-afrikai Toyota Imperial Team számára,” nyilatkozta Glyn Hall csapatvezető. “A verseny során nem történt komolyabb műszaki meghibásodás, ami kiválóan bizonyítja Dél-Afrika legnépszerűbb pickupjának legendás keménységét és megbízhatóságát.”

“Giniel és az immár tiszteletbeli dél-afrikainak számító Dirk csodálatos teljesítményt nyújtottak, ám ez a csapat minden egyes tagjáról elmondható, akiknek odaadása és elkötelezettsége nagyban hozzájárult a végeredményhez. óriási megtiszteltetés a számomra, hogy egy ilyen csapatot vezethetek.”

A hivatalos díjkiosztó ünnepség vasárnap volt a chilei Santiagóban, a Moneda palota előtt, amelynek homlokzatán büszkén lengett a dél-afrikai lobogó.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, toyota
 
A Toyota visszatér a WRC-be A Toyota visszatér a WRC-be Pannónia-Ring: Hőség és a megfelelő gumitaktika Pannónia-Ring: Hőség és a megfelelő gumitaktika A de Villiers – von Zitzewitz páros második helyezést ért el a Dakaron Közkedvelt lesz - Toyota Yaris 1.5 Hybrid Toyota S-FR világpremier a Tokiói Autószalonon Toyota S-FR világpremier a Tokiói Autószalonon A Toyota Múzeum is részt vesz a 2016-os Klasszikus Autók Fesztiválján A Toyota Múzeum is részt vesz a 2016-os Klasszikus Autók Fesztiválján
 
Dakar 2013 - Minden magyar a célban

Dakar 2013 - Minden magyar a célban

2013. január 21.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László duó után az ugyancsak az autósok között érdekelt Sebestyén Sándor, Bognár József kettős és a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió, valamint a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert kamionos hármas is célba ért a Dél-Amerikában rendezett Dakar-rali szombati, utolsó szakaszán.
Részletek
Dakar 2013 - Minden magyar a célban Pócsikék a 79. helyen teljesítették az utolsó napot, Sebestyénék pedig egy hellyel mögöttük értek be a célba. A verseny honlapján található hivatalos végeredmény szerint Sebestyénék a 73., míg Pócsikék a 75. helyen végeztek összetettben.

"Beérett a kemény munka, valóra vált a gyerekkori álmunk, szinte azt sem tudjuk, hol vagyunk! Annyira friss az élmény, hogy azt érezzük, mindjárt megint be fognak küldeni bennünket a pályára - idézte a Sandlander Dakar Team hírlevele Sebestyént, aki társával másodszor indult, de most először tudta teljesítette a teljes távot. - Nagy büszkeség, hogy magyarként teljesíteni tudtunk egy olyan versenysorozatot, amely még a legnagyobb versenyzőknek is komoly kihívás."

Szalay Balázsék a 24. pozíciót szerezték meg. A pilóta eddigi 12 Dakarjából nyolcszor ért célba, Bunkoczival közösen pedig hétszer.

"Nincs könnyű Dakar, ez sem volt az, minden egyes kilométerén meg kellett küzdeni a célba érkezésért. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, hogy itt vagyunk" - értékelt Szalay, hozzátéve, hogy a legjobb eredményüket, azaz a huszadik helyet ugyan nem sikerült megjavítaniuk, de emiatt nem csalódott, mert szerinte nagyon sűrű volt az élmezőny, és szinte alig esett ki valaki.

"A korábbi Dakarokon ilyen eredménnyel a top tíz közelébe lehetett volna kerülni, most másként alakult. Volt egy-két technikai gondunk, nyilván volt benne vezetői hiba is, és egyszer eltévedtünk, de összességében jó Dakart zártunk" - fogalmazott. Az Opel Dakar Team tájékoztatása alapján a Darázsi, Vörös, Szalai kamionos trió összetettben a 30. lett a kategóriájában.

Az autósok között a francia Stéphane Peterhansel, míg a motorosoknál honfitársa, Cyril Despres nyerte meg az idei Dakar-ralit. Mindkét versenyző megvédte címét: Peterhansel 11. alkalommal - ötször autóval és hatszor motorkerékpáron - nyerte meg a világ legnehezebb és leghosszabb terepversenyét, míg Despres ötödször diadalmaskodott két keréken.

Dakar 2013 - Minden magyar a célban Eredmények (a viadal honlapja alapján):
14. (utolsó) szakasz, La Serena-Santiago, 630 km (szelektív: 128 km)

autósok:
1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 1:44:10 ó
2. Orlando Terranova, Paulo Fiuza (argentin, portugál, BMW) 13 mp hátrány
3. Lucio Alvarez, Bernardo Graue (argentin, Toyota) 31 mp h.
...17. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 13:30 p h.
...79. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 55:27 p h.
80. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 55:53 p h.

összetett végeredmény:
1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia, Mini) 38:32:39 ó
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 42:22 p hátrány
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 1:28:22 ó h.
...24. Szalay, Bunkoczi 11:58:38 ó h.
...73. Sebestyén, Bognár 35:50:31 ó h.
...75. Pócsik, Farkas, Szaller 36:01:21 ó h.

motorosok:
1. Ruben Faria (portugál, KTM) 1:43:06 ó
2. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 8 mp hátrány
3. Helder Rodrigues (portugál, Honda) 24 mp h.

összetett végeredmény:
1. Cyril Despres (francia, KTM) 43:24:22 ó
2. Faria 10:43 p h.
3. Francisco López (chilei, KTM) 18:48 p h.
A Peruból január 5-én indult viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A résztvevők Argentína érintésével jutottak el Chile fővárosába, Santiagóba.
Kulcsszavak: autósport, bunkoczi, opel, rali, szalay, verseny
 
Három MINI ALL4 Racing versenyautó áll rajthoz a 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán Három MINI ALL4 Racing versenyautó áll rajthoz a 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán Oláh Gyárfás: büszkeség és megtiszteltetés lenne a Forma-E budapesti futama Oláh Gyárfás: büszkeség és megtiszteltetés lenne a Forma-E budapesti futama Az új Opel Insignia: Dinamikus, tágas, innovatív és megfizethető Az új Opel Insignia: Dinamikus, tágas, innovatív és megfizethető Dakar 2013 - Minden magyar a célban 23 ország döntőse küzd a világ legüzemanyag-takarékosabb sofőre címért Az Opel Grandland X-ben rajtol az új 1.5-ös dízel Az Opel Grandland X-ben rajtol az új 1.5-ös dízel
 
Móczár Péter az MNASZ általános alelnöke

Móczár Péter az MNASZ általános alelnöke

2013. január 21.
Móczár Pétert választották meg a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) általános alelnökének a szervezet vasárnapi közgyűlésén.
Részletek
Móczár Péter az MNASZ általános alelnökeAz már korábban eldőlt, hogy Gyulay Zsolt folytatja elnöki munkáját, noha korábban lemondását tervezte, mivel a Hungaroring Sport Zrt. vezetése mellett újabb fontos állami feladattal bízták meg - a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. élére nevezték ki -  tavaly októberben. Gyulay végül azért gondolta meg magát, mert az autósport különböző szakágaitól az elmúlt hetekben többen is arra kérték, hogy folytassa munkáját.

Vasárnap a közgyűlés - az MNASZ tájékoztatása szerint - egyhangúlag választotta meg a Gyulay által jelölt Móczár Pétert a Frank Tamás tavalyi halála óta betöltetlen általános alelnöki posztra. Az eseményen két új elnökségi tagot is választottak, Láng Zsolt országgyűlési képviselő, a főváros II. kerületének polgármestere, illetve Szabó László személyében.

"Az új elnökség első feladata a 2013-as esztendő sportszakmai és gazdasági tervének újragondolása lesz a tagságból érkezett jelzéseket is figyelembe véve" - fogalmazott a közgyűlést követően Gyulay Zsolt.
Kulcsszavak: alelnök, autósport, gyulay zsolt, mnasz, móczár péter
 
Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Gyorsasági OB a Logi-Store Kupáért Gyorsasági OB a Logi-Store Kupáért A magyarországi győzelem után irány a Nürburgring A magyarországi győzelem után irány a Nürburgring Móczár Péter az MNASZ általános alelnöke Michelisznek a dobogó a célja a Hungaroringen Kiss Norbi átdriftelte a Lóerők Éjszakáját! Kiss Norbi átdriftelte a Lóerők Éjszakáját!
 
Dakar 2013 - Célban a magyarok

Dakar 2013 - Célban a magyarok

2013. január 18.
A még versenyben lévő magyar autós egységek közül mindegyik célba ért a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki, 12. szakaszán, a chilei Fiambalá és Copiapó között.
Részletek
Dakar 2013 - Célban a magyarokA viadal honlapja alapján közülük a legjobb a Szalay Balázs, Bunkoczi László duó, amely összetettben a 24. helyen áll. Két szakasszal a zárás előtt a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős a 69., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 70.

Eredmények a viadal honlapja alapján:
12. szakasz, Fiambalá-Copiapó, 715 km (szelektív szakasz: 319 km)

autósok (84 beérkező alapján):
1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 3:36:34 ó
2. Robby Gordon, Kellon Walch (amerikai, Volkswagen) 4:18 p hátrány
3. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 4:25 p h.
...27. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:19:22 ó hátrány
...82. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 5:12:35 ó h.
...83. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 5:12:43 ó h.

összetettben:
1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia, Mini) 32:50:02 óra
2. de Villiers, von Zitzewitz 50:21 p h.
3. Roma, Périn 1:31:06 ó h.
...24. Szalay, Bunkoczi 11:02:19 ó h.
...69. Sebestyén, Bognár 32:07:53 ó h.
...70. Pócsik, Farkas, Szaller 32:18:45 ó h.

Dakar 2013 - Célban a magyarokmotorosok:
1. Frans Verhoeven (holland, Yamaha) 3:49:15 ó
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 1:38 p hátrány
3. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 3:01 p h.

összetett:
1. Cyril Despres (francia, KTM) 37:46:59 ó
2. Faria 5:39 p h.
3. Francisco López (chilei, KTM) 13:40 p h.

A versenyzők pénteken Copiapó és La Serena között 735 kilométert teljesítenek, a szelektív szakasz távja 441 kilométer lesz.

A Peruból indult viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A résztvevők Argentína érintésével jutnak el Chilébe. A verseny szombaton zárul Santiagóban.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, szalay
 
A DS már két szezon óta uralja a Formula E-t A DS már két szezon óta uralja a Formula E-t Jedlóczky L Márkal élete második komoly nemzetközi versenyfutamán a 11. helyen ért célba Jedlóczky L Márkal élete második komoly nemzetközi versenyfutamán a 11. helyen ért célba Dakar 2013 - Célban a magyarok Szabolcsi autóverseny - Nézők közé csapódott egy autó, kilenc súlyos sérült Három MINI ALL4 Racing versenyautó áll rajthoz a 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán Három MINI ALL4 Racing versenyautó áll rajthoz a 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán Bemutatkozott a Citroën C3 WRC Bemutatkozott a Citroën C3 WRC
 
Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén

Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén

2013. január 18.
Továbbra is elvállalná a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetését elnökként Gyulay Zsolt. Szándékát a szervezet vasárnapi tisztújító közgyűlése előtt közleményben jelezte.
Részletek
Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élénA sportvezető az MTI-hez szerdán eljuttatott programnyilatkozatában úgy fogalmazott, a Hungaroring Sport Zrt. vezetése mellett a közelmúltban újabb fontos állami feladattal bízták meg - októberben a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. élére nevezték ki -, ezért határozott célja volt, hogy a közgyűlésen benyújtsa lemondását.

"Rengetegen kerestek meg az autósport különböző szakágaitól az elmúlt hetekben, hogy maradjak a szövetség, és egyben a sportág élén, mert a személyemben látják a belső egység megteremtésének, a teljes megbékélésnek a zálogát" - írta Gyulay Zsolt, hozzátéve, hogy emiatt úgy döntött, ha a tagság bizalma töretlen, akkor vállalja a megbízatást. Ugyanakkor ahogyan korábban is nyilatkozott, a jelenlegi állami feladatai miatt általa hitelesnek tartott szakembereket kért fel arra, hogy segítsék a munkáját.

"Megállapodtam Móczár Péterrel, hogy vállalja el mellettem a májusban elhunyt Frank Tamás által a haláláig betöltött általános alelnöki posztot, valamint Szamos Miklóssal, az MNASZ sportszakmai alelnökével, hogy folytassa eddigi munkáját" - írta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Jelezte, új elnökségi tagjelöltként felkérte Láng Zsolt országgyűlési képviselőt, Budapest II. kerületének polgármesterét, aki a kormányzati ügyekben lehet segítségére, illetve Botka Endrét, aki többek között a rali szakág problémáinak megoldásában tud közreműködni.

Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élénGyulay Zsolt hozzátette, bízik abban, hogy az idén aláírhatják a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezéséről szóló szerződést, amellyel 2021-ig biztosított lesz a futam jövője, továbbá, hogy a tavaly mélypontra került rali szakág "feltámad", illetve a túraautó-világbajnokság mogyoródi versenyhétvégéjét ugyanolyan sikerrel tudják majd megrendezni, mint az előző évben.
Kulcsszavak: autósport, forma 1, gyulay zsolt, hugaroring, mnasz
 
Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén Dakar 2015 - Három autóval áll rajthoz az UNIQA Sandlander Team Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén Japán Nagydíj - Hamilton nyerte a kétszer félbeszakított versenyt Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén Koreai Nagydíj - Vettel egyre közelebb negyedik vb-címéhez Az Alpine F1® Team a Formula 1-ben Az Alpine F1® Team a Formula 1-ben A leggyorsabb méhkaptár: Lexus RC F GT3 Aim Vasser Sullivan A leggyorsabb méhkaptár: Lexus RC F GT3 Aim Vasser Sullivan
 
Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n

Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n

2013. január 17.
Nagy hóban és jeges utakon kezdődött meg a Monte Carlo Rallye, ahol már versenyen is debütálnak az új Volkswagen versenygépek és csapataik.
Részletek
Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-nNagy hóban és jeges utakon kezdődött meg a Monte Carlo Rallye, ahol már versenyen is debütálnak az új Volkswagen versenygépek és csapataik.

A 7-es Polo R WRC-t vezető Latvala-Anttila és a 8-as rajtszámmal induló Ogier-Ingrassia párosok már a prológon versenykörülmények között próbálhatták ki a VW Polo R WRC-t, és az 5.-6. helyen zártak a bevezető Valence-i szakaszon.

Mindkét csapat sokszor változó, nehéz, téli időjárásra számít, ami mindig a Monte Carlo Rally sajátsága volt a sok aszfaltos, jeges, havas és sáros szakasz miatt.

Természetesen mindezek miatt még fokozottabb jelentősége van a megfelelő gumiválasztásnak. Ogier nagy előnynek tartja, hogy tulajdonképpen hazai pályán versenyezhet, ahol igen sok szurkolója van. Reményeit igazolta, hogy az első hivatalos versenyszakaszon rögtön az élre állt, de természetesen kiemelte, hogy "még 430 km hátra van".

Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n
Kulcsszavak: autósport, monte carlo, polo r, rali, volkswagen, wrc
 
A Volkswagen a Goodyear SealTech-et választotta a vadonatúj Arteonhoz A Volkswagen a Goodyear SealTech-et választotta a vadonatúj Arteonhoz Kettőből két győzelem Móré a Hungaroringen Kettőből két győzelem Móré a Hungaroringen Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n Hármas Volkswagen győzelem az "Év haszonjárműve" szavazáson Megkezdődnek a műszaki intézkedések a VW Passat, CC és Eos modellek kapcsán is Megkezdődnek a műszaki intézkedések a VW Passat, CC és Eos modellek kapcsán is Jól kezdtek a Volkswagen Polo R WRC-k a Monte Carlo Rallye-n Tim Gábor vezeti a bajnokságot az első hétvége után
 
Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítés

Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítés

2013. január 17.
Szalay Balázs és Bunkoczi László a 20. idővel ért az első ellenőrző ponthoz a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali szerdai 11. szakaszán, melyen az autósok versenyét szinte rögtön ezután félbeszakították, s csak az első 21 autóst rangsorolták.
Részletek
Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítésA mezőny többi tagjának a 21. időt írták jóvá.
"Mérges vagyok! Telnek a napok, és nincs lehetőségünk a javításra, mert mindig történik valami" - mérgelődött Szalay csapata közleménye szerint. Az összetettben 26. helyezett magyar pilótának kifejezetten tetszett a szerdai etap, melyen jó tempóban tudtak haladni, s a komoly homokos feljárókkal tarkított részen még előztek is. Szalayék a fehér homokos dűnéket is magabiztosan vették, sőt, a vizes akadályokkal sem gyűlt meg a bajuk, noha négyszer is átkeltek folyón.  

A szakaszt - melyet így a Robby Gordon, Kellon Walch amerikai duó nyert meg - azért szakították félbe a rendezők, mert a komoly esőzések miatt nagyon megemelkedett az utat keresztező folyó vízállása.
Az összetettben a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős a 75., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 76. helyen áll.
A kamionosok között érdekelt Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert egység a 30. helyen áll.

Eredmények:
11. szakasz, La Rioja-Fiambalá:
autósok (az 1. ellenőrző ponton elért idők alapján):
1. Robby Gordon, Kellon Walch (amerikai, Volkswagen) 50:21 perc
2. Ronan Chabot, Gilles Pillot (francia, SMG) 1:08 perc hátrány
3. Lucio Alvarez, Bernardo Graue (argentin, Toyota) 2:17 p h.
...20. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 21:20 p h.
...70. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 23:04 p h.
71. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 23:04 p h.

Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítésösszetettben:
1. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 29:07:25 óra
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 51:59 p h.
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 1:26:40 ó h.
...26. Szalay, Bunkoczi 9:49:00 ó h.
...75. Sebestyén, Bognár 27:01:21 ó h.
76. Pócsik, Farkas, Szaller 27:12:05 ó h.

motorosok (452 km, 190 km szelektív):
1. Kurt Caselli (amerikai, KTM) 2:55:01 ó
2. Paulo Goncalves (portugál, Husqvarna) 4:45 p hátrány
3. Cyril Despres (francia, KTM) 6:24 p h.

összetettben:
1. Despres 33:48:29 ó
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 13:16 p hátrány
3. Francisco Lopez (chilei, KTM) 18:08 p h.

A versenyzők csütörtökön Fiambalá és Copiapó között 715 kilométert teljesítenek, amennyiben az időjárás engedi. A gyorsasági szakasz távja 319 kilométer lesz.

A Peruból indult viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A résztvevők Argentína érintésével jutnak el Chilébe. A verseny szombaton zárul Santiagóban.
Kulcsszavak: autósport, dakar, opel, szalay
 
A JAS Motorsport bemutatja az új, 2018-as Honda Civic Type R TCR-t A JAS Motorsport bemutatja az új, 2018-as Honda Civic Type R TCR-t Hamilton nyolcadszor nyert a Hungaroringen Hamilton nyolcadszor nyert a Hungaroringen Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítés Július első hétvégéjén újra Rally Café Autósport Magazin a Jazzy Streeten Dakar 2013 - Szalaynak nem kedvezett a szerdai lerövidítés Opel flottával indul Magyarország első CarSharing, azaz közösségi autózási programja Magyar Nagydíj - Perez nagy bukása indította a hétvégét Magyar Nagydíj - Perez nagy bukása indította a hétvégét
 
Dakar 2013 - Célban a magyarok

Dakar 2013 - Célban a magyarok

2013. január 16.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős után a Sebestyén Sándor, Bognár József duó és a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió is teljesítette a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali keddi, 10. szakaszát.
Részletek
Dakar 2013 - Célban a magyarokElőbbi a 70., utóbbi a 71. helyen ért célba, összetettben pedig a 73., illetve 74. pozíciót foglalják el.
A Córdoba és La Rioja közötti 632 kilométeres etapon 353 kilométer volt a mért szakasz.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
10. szakasz, Córdoba-La Rioja, 632 km (353 km szelektív):

autósok (89 célba érkező alapján):
1. Orlando Terranova, Paulo Fiuza (argentin, portugál, BMW) 3:57:58 óra
2. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 2:07 perc hátrány
3. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 2:19 p hátrány
...26. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 36:21 p h.
...70. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 1:37:44 ó h.
71. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 1:37:48 ó h.

összetettben:
1. Peterhansel, Cottret 28:12:00 óra
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 52:38 p h.
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 1:08:40 ó h.
...26. Szalay, Bunkoczi 9:32:44 ó h.
...73. Sebestyén, Bognár 26:43:21 ó h.
74. Pócsik, Farkas, Szaller 26:54:05 ó h.

Dakar 2013 - Célban a magyarokmotorosok (132 beérkező):
1. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 4:43:14 óra
2. Cyril Despres (francia, KTM) 1:15 p hátrány
3. Paulo Goncalves (portugál, Husqvarna) 2:44 p h.

összetettben:
1. Despres 30:47:04 óra
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 1:37 p hátrány
3. Francisco Chaleco López (chilei, KTM) 13:41 p h.
A mezőny szerdán a La Rioja és Fiambalá közötti 481 kilométeres szakaszt (ebből 219 km szelektív) teljesíti majd.

A Peruból indult, szombaton záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével a chilei Santiagóban fejeződik be.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, szalay
 
Áprilisban indul a SEAT Leon Eurocup Áprilisban indul a SEAT Leon Eurocup Dakar 2013 - Célban a magyarok Michelisz 8. helyen zárt Monzában Apex Racing két dobogós hellyel kezdett a Slovakiaring-en Apex Racing két dobogós hellyel kezdett a Slovakiaring-en Sébastien Loeb és Isabelle Galmiche  hatalmas győzelmet aratott a Monte Carlo Rally utolsó szakaszán Sébastien Loeb és Isabelle Galmiche hatalmas győzelmet aratott a Monte Carlo Rally utolsó szakaszán Videón Michelisz Norbi felkészülése a győztes futamra Videón Michelisz Norbi felkészülése a győztes futamra
 

Találatok száma: 802 Megjelenítve: 671 - 680